Táplálkozás, vegetáriánus

#Táplálkozás #vegetáriánus

25 db cikk a témában

A vegetáriánusoknál kevésbé valószínű az álmatlanság?
#vegetániánus
2024.04.01.

A vegetáriánusoknál kevésbé valószínű az álmatlanság?

Az álmatlanság egy frusztráló állapot, amellyel foglalkozni kell. Különösen frusztráló lehet a kiváltó ok meghatározása, amely személyenként változik. Egyesek számára az álmatlanság a stressz, a koffein vagy a túlzott képernyőidő eredménye lehet. Mások számára ez egy mögöttes állapot tünete, amely akár orvosi kezelést is igényelhet. De jobban alszanak a vegák?

Mire jó a rebarbara?
#rebarbara
2024.03.13.

Mire jó a rebarbara?

Sokan azt gondolják, hogy a rebarbara gyümölcs, mivel főként desszert receptekben szerepel, holott botanikai értelemben a növény valójában zöldség. Még ennél is meglepőbb, hogy a rebarbara nem a konyhában, hanem orvosságként kezdte pályafutását.

Vegetáriánus táplálkozás egészségesen
#vegetáriánus
2023.12.11.

Vegetáriánus táplálkozás egészségesen

Köztudott, hogy egy vegetáriánus nem eszik húst: kimarad étrendjéből a marha, csirke, sertés, és hal, illetve dönthet úgy, hogy más állati eredetű ételeket sem fogyaszt, mint a tojás, tejtermékek, zselatin, vagy méz.

Hogyan szerezzünk sok fehérjét vegánként
#vega
2023.07.13.

Hogyan szerezzünk sok fehérjét vegánként

És nem, nem kell hozzá naponta egy tömb tofut megenned! Egyszer minden vegántól megkérdezik, hogy mit tesz a fehérje érdekében. Ez az élet egyik törvénye, ugyanolyan elkerülhetetlen, mint az óraátállítás vagy az adózás.

Vegán étrend: 9 egészséges tipp
#vegán
2023.04.14.

Vegán étrend: 9 egészséges tipp

Ha vegán étrendet szeretnél követni, vagyis elhagyni a húst, a tejtermékeket és a tojást, több figyelmet kell fordítanod a kiegyensúlyozott és vitamindús táplálkozásra. Íme, 9 egészséges tipp a vegán étrend elkezdéséhez.

A növényi italok hatásai
#növényi ital
2023.03.25.

A növényi italok hatásai

Aki tejfehérje allergiában vagy tejcukor érzékenységben szenved, már jól ismeri a növényi alapú tejhelyettesítő italok jelentőségét. Ezek a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termékek azok számára is hasznos alternatívát jelenthetnek, akik vegán étrendet és egyéb vegetáriánus irányzatokat, divatdiétákat követnek, vagy különböző állat- és környezetvédelmi elvek miatt nem fogyasztanak tejet.

#szépítő zöldség
2020.07.29.

4 szépítő zöldség

A természetes szépség titka nem a szépségápolási termékekben vagy a szépészeti műtétekben rejlik, hanem abban, hogy odafigyelsz, hogy mit eszel. Felejtsd el a költséges bőrápoló krémeket és kozmetikai beavatkozásokat! Inkább egyél jó sok zöldséget, amitől szebbé válhatsz.

#vegetarizmus
2018.02.24.

A vegetáriánus étkezés hátrányai

Mindnyájan tudjuk, hogy mennyire egészséges a vega étrend, hiszen ez a fajta életmód csökkenti a magas vérnyomás, a szív és érrendszeri panaszok kialakulásának kockázatát, valamint a rák és cukorbetegség kialakulásának kockázata is alacsonyabb az átlagosnál. A vegetáriánusoknak lényegesen kevesebb a zsírbevitelük, alacsonyabb a koleszterinszintjük, és még számos érvet fel tudnánk sorakoztatni amellett, hogy miért előnyös a vega életmód.

#étkezés
2014.08.02.

Okosan az étteremben

Az éttermi étkezés csábít a bőséges, kalóriadús ételek fogyasztására. Szüleink arra tanítanak, hogy amit a tányérunkba raknak, azt illik megennünk. Otthon ez igaz lehet, de mi a helyzet az étteremben? Néhány tipp: hogyan éljünk éttermi kaján, anélkül, hogy meghíznánk?

#táplálkozási rendellenesség
2013.01.28.

A karcsúság ára

Rengeteg problémával kell megküzdenünk az életben. Van, hogy az iskolai stressz vagy a családi gondok jönnek közbe. Egy biztos, a problémáidat ne úgy oldd meg, mint ahogy a következő történetben egy lány megpróbálta. Mert, mint kiderült, nem segített ezzel, hanem még ártott is magának.

#vegetáriánus étrend
2012.10.30.

Vegetáriánus étrend – Segít-e a cukorbetegeken?

Noha a vegetáriánus étrendre való áttérés valószínűleg nem gyógyít ki senkit a cukorbetegségből, számos előnye lehet a hagyományos étrenddel szemben. Segít kordában tartani a testsúlyt, csökkenti egyes diabéteszhez kapcsolódó szövődmények kockázatát, és még az is előfordulhat, hogy hatására a szervezet jobban reagál az inzulinra.

#elhízás
2012.06.07.

Fogyókúra: van, amikor muszáj

Az elhízottság betegség, ami a népesség nagy részét érinti. Nem csak a felnőttek és az idősek, hanem a fiatalok is szenvednek tőle.

#vegetáriánus
2012.03.06.

A vegetáriánus életmód előnyei és hátrányai

Kedves KamaszPanasz! Vegetáriánus szeretnék lenni, de nem tudom, hogyan kezdjem el. Tudnátok mondani pár dolgot a vega életmód előnyeiről és hátrányairól? Előre is köszönöm.