Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#hüllő
2013.03.09.

Veszélyes házikedvencek

Körülbelül a háztartások 3%-ában van valamilyen hüllő. A hüllők - beleértve a teknősöket, a gyíkokat és a kígyókat – olyan baktériumokat hordoznak, amelyek emberre is ártalmas betegségeket terjeszthetnek. A legnagyobb veszélyt kétségkívül a szalmonella jelenti.

#különös betegség
2013.02.23.

Különös, sosem hallott betegségek

A korábban ismeretlenül hangzó kergemarhakór, az SARS és a madárinfluenza ma már az újságok főcímein gyakran szereplő betegségek. Ám léteznek olyan szörnyű, vagy épp megmosolyogtató tünetekkel járó furcsa kórképek, melyekről bizonyára sokan nem hallottunk.

#antibiotikum
2013.02.18.

Antibiotikumok alkalmazása és emésztőszervi panaszok

Az antibiotikumos kezelések hatékonyan gyógyítják a baktériumok által okozott fertőzéseket. Használatuk közben azonban kellemetlen emésztési panaszokat érezhetsz, de ezeket a mellékhatásokat probiotikumos készítmények alkalmazásával egyszerűen csökkentheted.

#sípcsont
2013.02.17.

A sípcsont elhalása: Schlatter-Osgood betegség

A Schlatter-Osgood a fiatal, még növekedésben lévő gyermekeknél jelentkező, a sípcsont felső részét érintő csontelhalási folyamat. Általában jóindulatú, visszafordítható betegség.

#influenza
2013.02.13.

Interneten is terjed az influenza

Arról, hogy merre és milyen gyorsan terjed az influenza, nem csak a hivatalos közleményekből tájékozódhatunk. Az is jól jelzi, hogy egy adott napon hányan keresnek rá az interneten az influenza kulcsszóra. A KamaszPanaszon is érzékelhető, hogy Magyarországon terjed a járvány.

#fejfájás
2013.02.13.

Fejfájás és hormonok: Mi az összefüggés?

A lányoknak egészségügyi szempontból vannak előnyeik a fiúkkal szemben, de nem akkor, mikor a fejfájás – különösen migrén – jön szóba. De szerencsére van segítség.

#allergia
2013.02.07.

Allergia a légfrissítőktől és az illatgyertyáktól

A fűszeres gyertyák, füstölők és az illatos légfrissítők sokak számára a hangulatteremtés eszközei. Mások viszont allergiás tüneteket produkálnak ezektől a levegőben terjengő illatanyagoktól. Az orruk eldugul, viszket, és folyton tüsszögnek, esetleg asztmás rohamuk is lehet.

#pénisz
2013.02.03.

A férfi nemi szervet érintő legáltalánosabb problémák

Fiúként, férfiként nem árt, ha tisztában vagy a féérfi nemi szervet érintő problémákkal, rendellenességekkel. A férfiak túlnyomó többsége csak akkor fordul orvoshoz, ha a nemi szervét érintő baj elviselhetetlenül fájdalmas vagy akadályozza a szexuális együttlétet.

#alvás
2013.01.28.

Alvás, horkolás és éjszakai légzészavarok

Az alvás életünk létfontosságú és nélkülözhetetlen része. Szükséges a test regenerálódásához, a napközben tanult új ismeretek rendszerezéséhez, feldolgozásához.

#hpv
2013.01.25.

Tények a méhnyakrákról

A Szinapszis Kft. egy nemzetközi projekt (Aurora Projekt) keretében 6 ország (Románia, Csehország, Szlovákia, Görögország, Olaszország, Magyarország) több mint 2300 válaszadójának ismereteit elemezte. Az eredmények alapján akadnak még, akik a méhnyakrákkal kapcsolatos tudása fontos kérdésekben hiányos, így nem hozhatnak felelős döntést a betegség megelőzését illetően – különösen igaz ez a magyar nőkre.

#hó
2013.01.24.

Menekülés a hó fogságából

Nem számít, mennyire vagyunk körbevéve csúcstechnológia eszközökkel, és vértezzük fel magunkat a legújabb tudományos ismeretekkel, olykor rá kell ébrednünk, hogy a természet erőivel szemben védtelenek vagyunk. Akár vakmerőségből, akár kényszerűségből bocsátkozunk extrém téli kalandokba, egy biztos: a vasfogú tél nem kíméli azokat, akik a hatalmát semmibe veszik. A következőkben ismerjük meg néhány túlélő történetét, akiknek sikerült megszabadulnia a tél fagyos öleléséből.

#kórház
2013.01.10.

MyCare: a jövő kórháza?

A Mayo Clinic nemrég bemutatta az első olyan iPad alkalmazását, amely kifejezetten a pácienseknek szól. A Health 2.0 konferencián ámulva néztem a bemutatót. Vajon ilyen lesz a jövő kórháza? A cikkből kiderül, hogyan is működik az alkalmazás!

#csontrepedés
2013.01.09.

Fiatalkori csontrepedés

Egy amerikai tanulmány szerint a tini sportolok körében gyakoribb a csontrepedés, mint ahogy azt gondolnánk. A kutatás még arra is kitért, hogy a sportoló lányoknál gyakoribb a csontrepedés, mint a sportoló fiúknál.

#mobil
2013.01.01.

A mobiltelefon bőrkiütéseket okozhat

Azon mobilozók, akiknek készüléke nikkelt tartalmaz, csúnya kiütésekkel számolhatnak, ha intenzíven használják azt - áll egy új kutatási anyagban. A szakértők a jelenséget mobiltelefon dermatitis-nek nevezték el.