Lélek, Önértékelés

#Lélek #Önértékelés

85 db cikk a témában

#pihenés
2015.10.06.

11 egészséges módszer, hogy megnyugodj

Mindenkinél elszakadhat néha-néha a cérna. Vannak olyan napok, amikor nem sok kell és betelik az a bizonyos pohár, a düh pedig rögtön elönt, ráadásul ez kihat az egész napodra. Ideges lehetsz a suli miatt, stresszelhetsz a jövőd miatt, máskor a párkapcsolatod okozhat feszült pillanatokat. Hogyan kezeld a helyzetet?

Sötét depresszió - Meg nem értett EMO-k?
#emo
2015.04.05.

Sötét depresszió - Meg nem értett EMO-k?

A csapból is az EMO folyik. Mi ez az eddig ismeretlen mánia? divat vagy életfilozófia? Egy újfajta vírus, amely sorban fertőzi a tiniket? Nézzük, mit kell tudni az emókról!

#testkép
2015.03.24.

Milyen a testképed?

Elégedett vagy a testeddel? Hallom ahogy ezt mondod: „Nos, elégedett vagyok a karjaimmal, de a combjaim túl vastagok, kicsit nagy a fenekem és…” Nem, ez nem az amikor elégedett vagy a testeddel. Egy egészséges testkép azt jelenti, hogy jól érzed magad a bőrödben, a kis hibák ellenére is. Jól hangzik, de hogy valósítsd meg?

#játékgép
2014.11.12.

Játékfüggőség: lehet betegség!

Zoltán 3 éve tiszta, azaz már nem szerencsejátékozik, a Névtelen Szerencsejátékosok (GA) tagja. Néhány hete elment egy játékterem előtt, villogtak a megnyerhető pénzösszegek, de nem érdekelte. Azelőtt egész nap stresszes volt, számolta a pénzét, rosszul aludt el. Van kiút, de a nulláról kell mindent elkezdeni.

#személyiség
2014.10.02.

Mi határozza meg a személyiséged?

Azt szokták mondani, hogy a személyiség kialakulása egy igen soktényezős dolog, és egészen a kamaszkor végéig tart. Az bizonyos, hogy a környezet jelentősen hat az egyéniség, az individuum kialakulására.

#bántás
2014.09.10.

Szavakkal vernek?

Az ember nagyon kreatív alkotó erővel rendelkezik. De sajnos olykor ezt a kreativitást rosszra használjuk fel. A megalázásnak, bántalmazásnak és elhanyagolásnak ezernyi formája létezik. Mi a szóbeli erőszak? Mik a jelei?

#stressz
2014.05.22.

Stresszkezelés felsőfokon

Mit tehetünk a stressz ellen a szürke iskolai hétköznapokban? Hasznos technikák iskolakezdéshez.

#kritika
2014.04.14.

Kritizálnak? Hogyan lépj túl rajta?

A negatív kritikával sokféle probléma adódhat. Egyesek elmondani, mások pedig kezelni nem tudják. Pedig a társas érintkezések során néha elkerülhetetlen egy-egy jól irányzott kritikai vélemény.

#boldog
2014.03.20.

Mi a boldog élet titka?

Boldogságunk nem csak környezetünkön és életünk eseményein múlik, mi magunk is tehetünk annak eléréséért. Ma van a Boldogság Világnapja.

#pszichológia
2014.03.04.

Világjáró pszichológus: Mi a baj a magyarokkal?

Mi, magyarok hajlamosak vagyunk magunkat, a helyzetünket, a jövőnket, az egész életünket sokkal rosszabb színben látni, mint ami a valóság. Hogyan lehetséges az, hogy míg több kontinens lakosságánál jobban élünk, az optimizmust tekintve a lista végén foglalunk helyet? Vélemények és tapasztalataok a magyarokról egy világlátott pszichológustól.

#felelős
2014.01.23.

Miért nem teszünk semmit? A kényelmi zónánk fogságában

Szeretnél valamit, de nem mered megtenni. Dühös vagy magadra, és félsz. Kellemetlen a helyzet, de te már megint ugyanazokat a hibákat követed el. Eleged van az egészből, de cselekvés helyett a pótcselekvést választasz, másokat hibáztatsz vagy fantáziálsz?

#sztár
2013.08.14.

Hírességek: példaképek és csalódások

Emlékszem, milyen nagy rajongója voltam egyik-másik filmsztárnak, aztán jött a bulvárhír, hogy mit tett. Drogozott? Karambolozott? Erőszakoskodott? Meghalt drogtúladagolásban? Ki? Az a sztár, akit én kedvelek? Ez elképzelhetetlen…

#vitorlás
2013.07.22.

Föld körüli vitorlásversenyre készül egy hatvan éves magyar nő

Nem kis vállalkozásra készül Koczka Terézia: ő lehet az első magyar nő, aki körbevitorlázza a Földet – ráadásul mindezt hatvan évesen. SikNem kis vállalkozásra készül Koczka Terézia: ő lehet az első magyar nő, aki körbevitorlázza a Földet – ráadásul mindezt hatvan évesen. Sikeres a munkájában, szerető család veszi körül, közel két évvel ezelőtt mégis úgy döntött, hogy első magyar nőként részt vesz a Clipper Round the World földkörüli vitorlásversenyen.eres a munkájában, szerető család veszi körül, közel két évvel ezelőtt mégis úgy döntött, hogy első magyar nőként részt vesz a Clipper Round the World földkörüli vitorlásversenyen.

#harcos
2013.06.28.

A benned szunnyadó harcos

Kissé sablonosnak tűnhet a cím első olvasatra, pedig sokkal komolyabb tartalmat rejt, mint azt előre is gondolnád. De milyen harcosról is van itt szó? És miért szunnyadna éppen benned?