Mit együnk, ha influenzásak vagyunk?
Miközben az influenzától szenvedsz, azon gondolkozol, hogy vajon van-e olyan étrend, ami segít a gyógyulásban, létezik influenza-diéta? A válaszunk igen. Táplálkozással sokat tehetsz a mielőbbi gyógyulásért, illetve a megelőzésért is.
Mire jó a magnézium?
A magnézium (Mg) olyan ásványi anyag, mely létfontosságú a szervezet megfelelő működéséhez. A magnézium segít az erős csontozat kialakításában, az idegrendszer működésében, s normál tartományban tartani a vérnyomást.
Savanyú káposzta: az igazi multivitamin
A savanyú káposztából számtalan ízletes étel készíthető, ám nem csak ezért szeretjük. A savanyú káposzta és annak leve ugyanis tele van vitaminokkal, a bélrendszerre jótékony hatással van, felpörgeti az anyagcserét és a daganatos sejtek szaporodását is meggátolhatja. Valóságos vitaminbomba!
14 étel, ami segít leküzdeni a depressziót
Szomorúnak, depressziósnak és elkeseredettnek érzed magad? Ez az őszi-téli időszakban gyakran előfordulhat. A jó hírünk az, hogy rengeteg olyan étel van, ami segít leküzdeni a depressziót.
Pár érdekes tény a vitaminokról
A vitaminok nagyon fontosak az ember egészségének megőrzése érdekében. De biztos, hogy mindent tudunk róluk? A cikk most néhány érdekes tényt tár fel a vitaminokról.
Finom őszi gyümölcsök és receptek
Az őszre beérő gyümölcsök nem csak frissen vagy befőttként fogyaszthatók, számtalan formában felhasználhatjuk őket megannyi ínycsiklandó étel alapanyagaként. A télre készülve nemcsak vitamin- és rostforrásként van jelentőségük, de a borongós szürke napokon a színes gyümölcsök látványa a hangulatunknak is jót tesz.
Miért egészséges a sütőtök?
Sütőtökös ravioli, tökös pite, őszi tökös rizottó, töksör - a lehetőségek száma végtelen, ráadásul egyik ínycsiklandóbb, mint a másik. Végre sütőtökszezon van, és jó okunk van rá, hogy örüljünk ennek. A sütőtök jellegzetes őszi zöldség, ami nemcsak sokszínűen felhasználható, de számos egészségügyi előnye is van. Íme, a 8 legkiemelkedőbb jótékony hatása.
A legjobb őszi vitaminforrások
Az utóbbi időszakban az idő fokozatosan hűvösebbé vált, beköszöntöttek a hideg reggelek és a fagyos éjszakák. Ilyenkor a szervezetünknek még több vitaminra és ásványi anyagra van szüksége, de szerencsére az őszi időszakban bőven van miből válogatni: ez a vitamindús zöldségek és gyümölcsök szezonja. Tankolj fel vitaminokból még most!
A C-vitamin természetes forrásai
A C-vitamin hozzájárul az egészség megőrzéséhez, erősíti az immunrendszerünket, valamint elősegíti a vas felszívódását. A C-vitamin erős szövetséges, ha el akarod kerülni a megfázást és egyéb betegségeket! A kalciummal és a vassal társítva nélkülözhetetlen egy-egy méregtelenítő kúra során.
Allergiát enyhítő tippek egyenesen a konyhából
Tombol a parlagfű szezon. A gyötrő tünetekre mindenki gyors megoldást szeretne találni, de a patikában kapható szerek előtt érdemes egy próbát tenni néhány otthoni praktikával.
A nyár slágere, a dinnye – ezért fogyaszd
A görögdinnye jó antioxidáns- és tápanyagforrás. Folyadékpótló tulajdonsága mellett az egészség megőrzésében is hasznos, beleértve a szív egészségét. De miért is fogyaszd nyáron?
Tények a tésztáról
A tészta a rost és az összetett szénhidrátok kiváló forrása. Most pedig jöjjön pár táplálkozási tény, amely segíthet, hogy továbbra is élvezd ezt a közkedvelt ételt.
Amit a manduláról tudni érdemes
A mandulafa csonthéjas termése a mandula, a világ összes olajos magja közül a legősibb és legismertebb. Sokak szerint napi 4-5 szem mandula elfogyasztásával betegségek sorát tarthatjuk távol magunktól.
Amit a béta-karotinról tudni érdemes
A béta-karotin egy karotinoid, amely a növényi pigmentek, színezőanyagok egyik csoportját alkotja. Olyan típusú antioxidáns, amely az emberi szervezetbe kerülve rövid idő alatt A-vitaminná alakul át.
Az elképesztő D-vitamin
A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy szervezetünknek szüksége van vitaminokra és ásványi anyagokra. Ezek közül is kiemelkedő a D-vitamin, amely leginkább a csontok erősségéhez járul hozzá. Mire jó még?