Finom őszi gyümölcsök és receptek
Az őszre beérő gyümölcsök nem csak frissen vagy befőttként fogyaszthatók, számtalan formában felhasználhatjuk őket megannyi ínycsiklandó étel alapanyagaként. A télre készülve nemcsak vitamin- és rostforrásként van jelentőségük, de a borongós szürke napokon a színes gyümölcsök látványa a hangulatunknak is jót tesz.
Miért egészséges a szőlő?
Az ősz legkedveltebb gyümölcséről sokan csak nagyon keveset tudnak, pedig a szezon egyik legegészségesebb csemegéje. Lássuk, mitől olyan hasznos ez a gyümölcs!
A C-vitamin természetes forrásai
A C-vitamin hozzájárul az egészség megőrzéséhez, erősíti az immunrendszerünket, valamint elősegíti a vas felszívódását. A C-vitamin erős szövetséges, ha el akarod kerülni a megfázást és egyéb betegségeket! A kalciummal és a vassal társítva nélkülözhetetlen egy-egy méregtelenítő kúra során.
Ezekkel a gyümölcsökkel könnyebben megy a barnulás
Gondoltad, hogy bizonyos gyümölcsök rendszeres fogyasztásával nemcsak egészségesebb leszel, hanem a bőröd szépségének is kedvezel? Ezek a gyümölcsök egészséges, ragyogó színt kölcsönöznek bőrödnek, sőt, elősegítik a barnulást is.
A nyár slágere, a dinnye – ezért fogyaszd
A görögdinnye jó antioxidáns- és tápanyagforrás. Folyadékpótló tulajdonsága mellett az egészség megőrzésében is hasznos, beleértve a szív egészségét. De miért is fogyaszd nyáron?
A szezon legjobb ételei: ezeket válaszd a piacon
Spenót, eper, cukorborsó - ezek csak az első példák a nyári időszak legkiválóbb ételei közül. Ha szereted a legfrissebb szezonális gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani, akkor ez a neked való évszak!
Meggy: a sportolók és karcsúsodni vágyók csodaszere
A mélybordó színű, savanykás gyümölcs számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, egészségre gyakorolt jótékony hatását tudományos eredmények igazolják. A meggy a sportolók és karcsúsodni vágyók számára egyaránt kiváló választás: segít az izomregenerálódásban és a fogyókúrát megelőző méregtelenítésben, emellett pedig kiváló hűsítő italokat készíthetünk belőle a legforróbb nyári napokra.
Étkezz okosan nyáron is!
Enni és inni mindig kell, mindegy, hogy hol van az ember. Ha azonban a megszokottól eltérő körülmények között vagy, jobban kell figyelned...
4 étel a nap káros hatásai ellen
Az egészséges napvédőkön, az UV-sugárzás ellen védő ruhákon, kalapokon és napernyőkön kívül az étkezéssel is támogathatod a bőröd egészségét a forró nyári napokon. Lássuk, mit érdemes enned, mielőtt strandra vagy nyaralni indulsz!
Teljesítményfokozó ételek
Akár tanulsz, házit csinálsz, egy vizsgára készülsz, vagy csak egy kis plusz energiára van szükséged napközben, ha a megfelelő ételeket fogyasztod, az segíthet felturbózni az agyadat, így a teljesítményed is javulni fog.
Eper, a csodagyümölcs
Az eper nem csak a legzamatosabb gyümölcsök egyike, de fontos antioxidáns-forrásként egészségünk és szépségünk egyik őre is, és még sok minden más... Lássuk hát, miért együk degeszre magunkat belőle, amíg lehet, hiszen most tele van vele a zöldséges stand.
Mire jó az ananász, a banán és a narancs?
Nem csak vitaminpótlás céljából érdemes déligyümölcsöket fogyasztanunk. Segítségükkel kipihentebbek lehetünk, hosszú távon pedig az idegrendszeri elváltozások, szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is csökkenthetjük.
Amit a béta-karotinról tudni érdemes
A béta-karotin egy karotinoid, amely a növényi pigmentek, színezőanyagok egyik csoportját alkotja. Olyan típusú antioxidáns, amely az emberi szervezetbe kerülve rövid idő alatt A-vitaminná alakul át.
9 étel, ami feltétlenül legyen a kolis hűtődben
Közeledik a lenge ruhák időszaka, már csak néhány hónap és lekerülnek a vastag pulcsik, amikor mindenki elkezd az alakja miatt aggódni. Itt az ideje, hogy odafigyelj arra, miket is tárolsz a kolis hűtődben! Az ételek, amiket választasz, legyenek frissek, egészségesek, sokoldalúak – és persze olcsók is. Ne pakold tele a hűtőt cukros, mikrózható műkajákkal vagy szénsavas üdítőkkel!
A nyers diéta előnyei, veszélyei
Sokat hallani mostanság a nyers diétáról, ami egy olyan módszer, aminek során csak nyers zöldségeket, gyümölcsöket, különféle csírákat fogyaszt az ember, és kizárólag tisztított vizet iszik hozzá. Az így étkező emberek azt állítják, hogy több energiájuk van, egészségesebbnek érzik magukat, és jobban néznek ki. De mennyire biztonságos és egészséges is ez?