Receptek

#Receptek

434 db cikk a témában

#só
2015.08.12.

Sós perec lisztérzékenyeknek

Sós perecet árulnak minden büfében, minden vidámparkban és minden strandon. Gyorsan oltja az éhséget, könnyű elkészíteni, sokáig eláll és olcsó nassolnivaló. Kell ennél több indok, hogy otthon is elkészítsd? Ha alábbi receptünk alapján készíted el, akkor lisztérzékenyek is fogyaszthatják a pereced.

#gluténmentes
2015.08.08.

Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére

Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt - túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, dietetikus ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.

#tejszín
2015.07.11.

Tejszínes cukkini gyomorfekélyeseknek

Változatos vitamin- és különösen alacsony energiatartalmának (100 gramm cukkini mindössze 15 kcal-t, azaz 63 kJ energiát tartalmaz) köszönhetően a cukkini valóban „formába hoz”. Ajánljuk gyomorfekélyeseknek és lisztérzékenyeknek is!

#feta
2015.07.10.

Fetával töltött pulykamell spenótos rizzsel

Pulykamell rizzsel... és egy kis pikantériával! Kóstold meg a fetával töltött pulykamellet, melyhez spenótos rizst javaslunk köretnek! Vashiányosoknak is ajánljuk receptünket.

#jókai bableves
2015.07.04.

Jókai bableves lisztérzékenyeknek

A magyarok nagy mesemondójáról elnevezett levest megfőzheted a lentebbi recept alapján úgy, hogy akár lisztérzékenyek is fogyaszthassák.

#bazsalikom
2015.06.19.

Bazsalikomos ecet házilag

A saláták ízvilágát kiteljesítik az ecetes öntetek. Készítsd el otthon te is az alábbi recept alapján a bazsalikomos ecetet, kínáld ecetes salátával lisztérzékeny barátaidat!

#cukkíni
2015.06.13.

Cukkinifőzelék chronosoknak

Amerika felfedezése óta ismerjük a cukkinit. De vajon ismerjük-e minden elkészítési módját? Próbáltad már a cukkinifőzeléket? Ha nem, akkor itt az idő! Kanalazzanak a chronosok is!

#méz
2015.05.13.

Villámgyors epres gyümölcssaláta laktózérzékenyeknek

Itt az eperszezon, használjuk ki! Nagyon finom, vitamindús és mégis diétás étel a gyümölcssaláta. Néhány gyümölcs, egy kis méz, és máris kész az ínycsiklandó finomság, amit nemcsak fogyni vágyók, hanem laktózérzékenyek, lisztérzékenyek, keringési vagy májproblémákkal küzdők is fogyaszthatnak.

#recept
2015.03.09.

Kuglóf lisztérzékenyeknek

Az amerikai filmekben olyan sokat emlegetett desszert: a kuglóf. Na de mégis mi ez? És egyáltalán hogy kell elkészíteni? Minderre most választ találsz! Lisztérzékenyeknek is bátran ajánljuk.

#spenót
2015.03.08.

Spenótos csirkemell pennével

Ha vashiányos, cukorbeteg, csontrikulásos vagy hízni vágyó rokonodnak főzöl, akkor ajánljuk figyelmedbe az alábbi egytálételt, melyet könnyű elkészíteni és finom is!

#vanília
2015.03.01.

Vaníliás karika liszt-és laktózérzékenyeknek

Névnapja van az egyik liszt- vagy laktózérzékeny barátodnak, családtagodnak? Nem tudod mit süss az ünnepeltnek és a vendégseregnek? Segítünk! Próbáld ki az alábbi recept alapján készült vaníliás karikát!

#csirkemell
2015.02.28.

Sevillai csirkemellfilé epebetegeknek

Szereted a kellemes, de pikáns ízeket és a télies ízvilágot? Ha igen, akkor alábbi receptünk neked való. Nagyon finom, egyszerű elkészíteni és a siker garantált! Kínáld epebeteg, allergiás, gyomorfekélyes illetve hasnyálmirigy- vagy keringési problémás barátaidnak, rokonaidnak.

#alufóliás
2015.02.25.

Alufóliás burgonya májproblémásoknak

Mindig csak a gyorsan elkészíthető krumplipüré és rizs kerül az asztalra? Készíts el egy hasonlóan gyors és egyszerű köretet! Ajánljuk gyomorfekélyeseknek, lisztérzékenyeknek, májproblémákkal küzdőknek és crohnosoknak.

#káposzta
2015.02.22.

Káposztasaláta laktózérzékenyeknek

Télen egyre kevesebb a vitaminforrás. Miből pótolod a hideg napokon az immunrendszered számára elengedhetetlen anyagokat? Ajánljuk figyelmedbe a káposztasalátát! Fogyasszák bátran keringési problémákkal küzdők, a liszt- és laktózérzékenyek is.